copyright Web Info Sverige
Svenska Hantverkare - renovering och nybyggnation i Provence, södra Frankrike och Bohuslän Warning: Use of undefined constant PHP_SELF - assumed 'PHP_SELF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/09/147709/svenskahantverkare.com/public_html/include/meny1.php on line 10 Warning: Use of undefined constant PHP_SELF - assumed 'PHP_SELF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/09/147709/svenskahantverkare.com/public_html/include/meny2.php on line 4

SPISINSATSER, KAMINER OCH ÖVRIGA ELDSTÄDER

spisinsatser och eldstäder

Att installera en ny vedeldstad är en satsning för hälsan, miljön och ekonomin. Det är en njutning med en sprakande brasa och speciellt en som kostar mindre i ved per given kW än både el och olja.

Men tänk på att röken är mycket giftig - täta röranslutningar och en tät skorsten är viktigt - Anlita en hantverkare du kan lita på!

En modern och typgodkänd eldstad har en betydligt högre förbränning än gamla eldstäder. Detta ger mer energi per kubikmeter ved och en liten miljöpåverkan då rökgaserna är renare.

Öppen spisar med spisinsats är oftast murad i lättbetong och putsad. Vid installation av spisinsats i befintlig öppen spis görs ibland ett litet ingrepp i kupan till den öppna spisen. Hålet ersätts med ett värmegaller så att mer varmluft kan strömma ut.

Elda alltid rätt i din vedeldstad så undviker du att smutsa ned luften för dig och dina grannar med farliga sotpartiklar. Du minskar också nedsotningen i skorstenen och att sota igen själva brännkammaren. Med rätt förbränning så är vedeldning ett mycket miljövänligt uppvärmingsalternativ.
I tidningen "Gör det själv" nr.3 2009 finns en bra artikel om hur du ska tända och elda din brasa. Tidningen brukar finnas på biblioteken men kan också läsas via pdf på deras hemsida om man är prenumerant.
"Elda rätt i kaminen" Gör det själv nr.3-2009 >>

Vi säljer inte eldstäder men vi monterar de gärna. Nedan följer några exempel på varumärken i Sverige.

Svenska Hantverkare | tel. 0523-160 70 | e-post: