copyright Web Info Sverige
Svenska Hantverkare - renovering och nybyggnation i Provence, södra Frankrike och Bohuslän Warning: Use of undefined constant PHP_SELF - assumed 'PHP_SELF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/09/147709/svenskahantverkare.com/public_html/include/meny1.php on line 10 Warning: Use of undefined constant PHP_SELF - assumed 'PHP_SELF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/09/147709/svenskahantverkare.com/public_html/include/meny2.php on line 4

BYGGNATION och MONTERING

( klicka på bilden så visas en flyttbar showbox )
bygga altan
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Altan med tak och vindskydd

Altan byggs här i tryckimpregnerad furu. Som golv görs ett tryckimpregnerat oisolerat trädäck men med ett väl luftat och dränerat utrymme under altanen. Stolparna sätts innanför golvhörnen för att altangolvet lättare skall smälta in i omgivningen och inte bilda en "låda". Vindskydd monteras med färdiga skärmar från trävarufirman enligt kundens önskemål. Tak monteras av kanalplast.

Altaner måste inte byggas av tryckimpregnerat virke. Man kan välja ett virke av bättre kvalité. Merkostnaden är idag marginell och sparas snabbt in på att virket håller längre men också på arbetstiden för hantverkaren. Det blir vackrare och går fortare att bygga altan med bättre virke. Vidare ger tryckimpregnerat virke en betydligt högre belastning på miljön och flera kommuner har en hög avgift på soptippen för att slänga spillvirket. Och - glöm inte ! Tryckimpregnerat virke måste oljas varje år för att hålla.

diskmaskin darty
1
2
3
4
5
6

Diskmaskin installerad av Darty

Darty säljer bl.a. vitvaror i Frankrike. De inkluderar frakt och installation i priset. Att installationen har utförts på franskt manér ser vi här. Diskmaskinen står för långt ut, kontakten är farligt placerad och ångplåten monterades aldrig.

När vi skulle ordna till det hela upptäckte vi också att en förgrening på avloppsröret saknade lock vilket leder till att det ibland luktar avlopp helt enkelt. På med lock, ta bort en del av väggen bakom, mura in kontakten djupt in och montera ångskyddet. Vips! Snygg och säker installation. Nu fattas bara fronten från Mobalpa.

furugolv
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Nytt golv i ädel furu

Inget går upp mot ett äkta svenskt furugolv

bygga
1
2

Små smarta lösningar

Bild 1 - Ett svårstädat hörn har byggts bort.

Bild 2 - Ett malplacerat proppskåp har byggts in.

Svenska Hantverkare | tel. 0523-160 70 | e-post: