copyright Web Info Sverige
Svenska Hantverkare - renovering och nybyggnation i Provence, södra Frankrike och Bohuslän Warning: Use of undefined constant PHP_SELF - assumed 'PHP_SELF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/09/147709/svenskahantverkare.com/public_html/include/meny1.php on line 10 Warning: Use of undefined constant PHP_SELF - assumed 'PHP_SELF' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/09/147709/svenskahantverkare.com/public_html/include/meny2.php on line 4

TAKRENOVERING och ISOLERING

( klicka på bilden så visas en flyttbar showbox )
hampaisolering
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Lin- och hampaisolering ger ett sunt inomhusklimat.

Takbalken är till synes intakt men skenet bedrar. Flera års inträngande regnvatten har gjort att balken ruttnat. Taket rasar in som följd på detta. Det är viktigt att bära av lasten ordentligt så inte det underliggande golvet rasar p.g.a. de stora dynamiska krafterna. Vi samarbetar med en lokal hantverkare för att skyndsamt avhjälpa problemet. Vi har tur med vädret - december är annars en regnig månad.

Isoleringen blir naturligtvis i naturfiber. Först måste vi sätta upp en diffusionsöppen vindpapp som också måste vara regntät. Ingen vägg är rak så vi drevar mycket noggrant. I Frankrike säljs en isolerskiva som består 50% av hampa och 50% lin. Mycket trevlig att jobba med.

Vi lägger först ett lager längs med [nu gick minneskortet till kameran sönder] och sedan ytterligare ett lager på tvären. Tillsammans blir det 200 mm isolering vilket är standard i Provence. Under isoleringen monteras en diffusionsöppen ångbroms och sedan gipsplattor. En lokal hantverkare sätter sedan en sista prägel på detta genom att helgipsa plattorna för hand. Mycket snyggt, varmt och skönt!

Vill du själv isolera med hampaisolering?
Vi säljer bl.a. svensk hampa, kontakta oss för mer information.

tak i Provence
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

Nedblåsta takpannor i Provence byts ut

Mistralen virvlar varje år runt takpannor i Provence. Egna takpannor hamnar på grannens tak och grannens tak går också sönder. Det måste lagas illa kvickt!

Det nylagda taket med flammade takpannor var inga problem att lösa men grannens tak var mer problematiskt. De enfärgade tegelröda pannorna (ack så vanlig färg i Sverige) tillverkades inte längre och gick inte att få tag på. Nöden har ingen lag - taket måste bli tätt! En naggad panna var omöjlig att få bort och fick ligga kvar. Den orsakade ändå ingen läckagerisk.

takrenovering
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Takomläggning i Sverige

Under tidigare renovering har luftspalten mellan råspont och isolering uteblivit, det innebär att råsponten ruttnar. Den nya isoleringen blev miljövänlig och kommer från Träfiberisolering AB, eftersom de snablar in isoleringen blev det inte dyrare. Nu är taket helt nytt under och de gamla och mycket bra tegelpannorna lades tillbaka.

Svenska Hantverkare | tel. 0523-160 70 | e-post: